Wyższy standard skuteczności
Blog
Informacje z branży i życia firmy
Wybierz dziedzinę

Można wypisać się z Internetu: Google Inactive Account Manager

Opublikowano: 17-04-2013
Czas potrzebny do przeczytania: 0:30 min

Domyślnie manager jest wyłączony. Jego aktywacji dokonujemy w ustawieniach naszego konta Google. Najpierw wybieramy czas, po którym nasze konto stanie się nieaktywne: 3,6,9 lub 12 miesięcy. 30 dni przed uznaniem konta za nieaktywne na podany numer telefonu lub alternatywny e-mail wysłane zostanie powiadomienie przypominające o jego dezaktywacji.

Możemy powiadomić 10 zaufanych osób o nieaktywności naszego konta. Bardzo ważnym elementem jest wybór osoby, której zostaną udostępnione zgromadzone przez nas dane. Taka osoba otrzyma kod dostępu. To my decydujemy co udostępnimy w formie "testamentu". Opcjonalnie możemy także wybrać, że chcemy by nasze konto zostało skasowane. Dane zgromadzone przez wszystkie usługi Googla zostaną wymazane, a nazwa użytkownika konta Gmail zablokowana. W przyszłości nikt nie będzie mógł stworzyć maila o takiej samej nazwie.

Autor
Małgorzata Kucharska
Ocena artykułu
4.27 - (15 głosów)
Komentarze
Dodaj komentarz
Ostrzeżenie: Uwaga na firmę o podobnej nazwie! Więcej...
Zapoznałem się